Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g makaron fusilli (świderki)
200 g pieczarki
1 sztuka cebula
duża
1 sztuka kostka bulionowa
grzybowa
sól
do smaku
vegeta (przyprawa)
do smaku
- Dodatkowo:
olej
100 g ser żółty
3 łyżki keczup
1 pęczek natka pietruszki
posiekana
masło
do natłuszczenia naczynia
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kostkę bulionową rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź.
- Cebulę obierz, pokrój. Grzyby oczyść, umyj, podsmaż z cebulą w garnku. Dopraw do smaku solą, vegetą i bulionem grzybowym. Duś wszystko przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i przełóż do niego makaron. Dodaj grzyby wraz z powstałym sosem, posyp startym serem. Piecz 20 minut w 150 st. C. Przed podaniem polej zapiekankę keczupem i posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moja kuchnia























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!