Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z bakłażanów i mozzarelli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • 300 g  mozzarelli
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany pokrój w 1-centymetrowe plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie opłucz, osusz i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Mozzarellę pokrój w plastry.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dolej sok pomidorowy i zagotuj. Dopraw do smaku.
  3. Sos przelej do naczynia żaroodpornego, następnie ułóż w nim na przemian warstwy bakłażana i mozzarelli. Posyp wszystko solą, pieprzem oraz bazylią i skrop oliwą. Piecz 20 minut w 150 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE