Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka z bakłażanów i mozzarelli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • 300 g  mozzarelli
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany pokrój w 1-centymetrowe plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie opłucz, osusz i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Mozzarellę pokrój w plastry.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dolej sok pomidorowy i zagotuj. Dopraw do smaku.
  3. Sos przelej do naczynia żaroodpornego, następnie ułóż w nim na przemian warstwy bakłażana i mozzarelli. Posyp wszystko solą, pieprzem oraz bazylią i skrop oliwą. Piecz 20 minut w 150 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE