Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z cukinii, sera owczego i pomidorów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  cukinii
  • 100 g  sera owczego
  • 300 g  pomidorów
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  pestek słonecznika
  • masło do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż na 4 plastry. Każdy plaster posmaruj masłem i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. C.
  2. Po tym czasie posyp cukinie pokruszonym serem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami.
  3. Jajka wymieszaj z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Powstałym sosem zalej cukinie. Wierzch posyp pestkami słonecznika. Piecz 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE