Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g cukinii
- 100 g sera owczego
- 300 g pomidorów
- 2 sztuki jajka
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki pestek słonecznika
- masło do formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie przekrój wzdłuż na 4 plastry. Każdy plaster posmaruj masłem i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. C.
- Po tym czasie posyp cukinie pokruszonym serem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami.
- Jajka wymieszaj z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Powstałym sosem zalej cukinie. Wierzch posyp pestkami słonecznika. Piecz 20 minut.
Źródło przepisu: Palce lizać