Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg obranych, oczyszczonych grzybów leśnych
- 2 sztuki cebule
- 200 g żółtego sera
- 700 g ziemniaków
- sól
- pieprz
- olej
- masło do wysmarowania formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na grube plastry. Cebule obierz. Ser zetrzyj. Grzyby i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wyłóż plastrami ziemniaków. Posyp je połową startego sera. Wyłóż grzyby z cebulą i ponownie przykryj warstwą ziemniaków. Całość posyp pozostałym żółtym serem. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moja kuchnia