Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2023 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z ryżem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1-2 sztuki woreczki ryżu
  • 1 opakowanie  mieszanki mrożonych warzyw
  • olej
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1/2 sztuki małej kostki serka topionego
  • 50 ml  jogurtu greckiego
  • 1 łyżka  mąki kukurydzianej
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 szczypta  kurkumy
  • 1 szczypta  tymianku

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą kurkumy. Mrożone warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml gorącej wody, dodaj serek, wymieszaj, aż się rozpuści. Dodaj jogurt i mąkę kukurydzianą, wymieszaj.
  3. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż ryż i odcedzone warzywa. Zalej równomiernie sosem. Wierzch posyp startym żółtym serem i tymiankiem. Piecz przez 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE