Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1-2 sztuki woreczki ryżu
1 opakowanie mieszanki mrożonych warzyw
olej
1 kostka rosołowa
1/2 sztuki małej kostki serka topionego
50 ml jogurtu greckiego
1 łyżka mąki kukurydzianej
200 g żółtego sera
1 szczypta kurkumy
1 szczypta tymianku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą kurkumy. Mrożone warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
- Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml gorącej wody, dodaj serek, wymieszaj, aż się rozpuści. Dodaj jogurt i mąkę kukurydzianą, wymieszaj.
- W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż ryż i odcedzone warzywa. Zalej równomiernie sosem. Wierzch posyp startym żółtym serem i tymiankiem. Piecz przez 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przyślij przepis