Dzisiaj jest: Czwartek, 01.06.2023 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z tortilli i fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka czubata łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 4 sztuki placki tortilli
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dopraw przyprawą do gyrosa i wlej pomidory razem z zalewą. Rozdrobnij pomidory widelcem i gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj odsączoną fasolę.
  2. Tortille pokrój w szerokie paski. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż kawałkami placków, posyp serem i wyłóż połowę fasoli z pomidorami. Następnie ponownie posyp serem i przykryj plackami.
  3. Wierzch posyp serem, przykryj sosem fasolowo-pomidorowym, ułóż pozostałe placki i posyp je serem. Piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE