Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki puszki czerwonej fasoli
1 sztuka puszka pomidorów
1 sztuka czubata łyżka przyprawy do gyrosa
1 łyżka oleju rzepakowego
4 sztuki placki tortilli
150 g tartej mozzarelli
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dopraw przyprawą do gyrosa i wlej pomidory razem z zalewą. Rozdrobnij pomidory widelcem i gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj odsączoną fasolę.
- Tortille pokrój w szerokie paski. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż kawałkami placków, posyp serem i wyłóż połowę fasoli z pomidorami. Następnie ponownie posyp serem i przykryj plackami.
- Wierzch posyp serem, przykryj sosem fasolowo-pomidorowym, ułóż pozostałe placki i posyp je serem. Piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: moje smaki życia