Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zielone spaghetti


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaronu spaghetti
  • 1/2 sztuki dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól morska
  • 1 szczypta  pieprzu cytrynowego
  • 4 łyżki  prażonych posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 150 g  sera żółtego

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Awokado obierz, miąższ wyjmij do miski. Skrop sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Powstałą masę wymieszaj z makaronem i wyłóż na talerze. Posyp startym serem, posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE