Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 1/2 sztuki dojrzałego awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól morska
- 1 szczypta pieprzu cytrynowego
- 4 łyżki prażonych posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- 150 g sera żółtego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
- Awokado obierz, miąższ wyjmij do miski. Skrop sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksuj na gładką masę.
- Powstałą masę wymieszaj z makaronem i wyłóż na talerze. Posyp startym serem, posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników