Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaczane kluski ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 150 g  białego sera
  • 200 g  świeżych liści szpinaku
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 sztuka jajko
  • 10 łyżek  mąki pszennej
  • 2 łyżki  parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i przeciśnij przez praskę razem z twarogiem.
  2. Szpinak umyj, osusz, oderwij ogonki, a listki posiekaj. Dodaj do masy ziemniaczano-serowej. Następnie dodaj żółtko, jajko, mąkę i parmezan. Dopraw solą oraz pieprzem i wyrób ciasto.
  3. Dłonie oprósz mąką, nabieraj porcje ciasta i formuj z nich niewielkie kule.
  4. Tak przygotowane kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 2 minuty od momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE