Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaczane racuchy ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • sól
    Dodatkowo
  • 250 g  liści mrożonego szpinaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Ziemniaki obierz. Połowę zalej wrzątkiem, posól i gotuj przez 20 minut. Następnie odcedź i zmiel. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odciśnij z wody i odstaw na 20 minut. Po tym czasie zlej delikatnie płyn znad osadu. Osad dodaj do startych ziemniaków, wymieszaj. Dodaj przetarte ziemniaki, mąkę, jajko i szczyptę soli. Wymieszaj.
  2. Ziemniaczane racuchy ze szpinakiem: Szpinak rozmroź, pokrój. Dodaj do ciasta, wymieszaj. W głębokim naczyniu rozgrzej olej. Łyżką nabieraj porcje masy szpinakowej i kładź na gorącym tłuszczu. Smaż na małym ogniu, aż będą rumiane.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE