Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki faszerowane grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ziemniaki faszerowane grzybami to danie łatwe i smaczne. Zamiast podgrzybków jak podano w przepisie można użyć pieczarek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaki
    duże
  • 1 sztuka  jajka
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
    Farsz:
  • 300 g  podgrzybki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, lekko obgotuj i odcedź. Następnie przekrój je wzdłuż na wysokości 2/3 i wydrąż w środku trochę miąższu.
  2. Farsz: Grzyby umyj, osącz i posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaj grzyby i duś do miękkości. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj jajko, wydrążony miąższ z ziemniaków, natkę i wymieszaj.
  3. Ziemniaki faszerowane grzybami: Farszem napełnij ziemniaki. Przykryj odkrojonymi wcześniej wierzchami. Posyp solą i połóż na każdym kawałek masła. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE