Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ziemniaki z sosem z maślaków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  młodych maślaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  koperku
  • 1 łyżka  natki pietruszki
  • olej
  • 4-5 łyżek  śmietany 18%
  • sól
  • czarny pieprz
  • ziołowy pieprz
  • przyprawa uniwersalna

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Wrzuć do wrzątku i gotuj 15 minut, odsącz. Zieleninę i cebulę drobno posiekaj.
  2. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj maślaki, zieleninę, sól, pieprz i przyprawę. Smaż jeszcze 6 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 4 minuty, często mieszając. Gotowe danie podawaj z ziemniakami lub makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE