Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g młodych maślaków
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka natki pietruszki
- olej
- 4-5 łyżek śmietany 18%
- sól
- czarny pieprz
- ziołowy pieprz
- przyprawa uniwersalna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Wrzuć do wrzątku i gotuj 15 minut, odsącz. Zieleninę i cebulę drobno posiekaj.
- Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj maślaki, zieleninę, sól, pieprz i przyprawę. Smaż jeszcze 6 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 4 minuty, często mieszając. Gotowe danie podawaj z ziemniakami lub makaronem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis