Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- natka pietruszki
- tymianek
- majeranek
- 1 sztuka jajko
- 2 szklanki bulionu
- 300 g pieczarek
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżki śmietany 30%
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, płaską łyżkę soli oraz posiekane zioła i natkę. Wyrób, formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój na skos. Gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia.
- Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj bulion i śmietanę. Dopraw, wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis