Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg ziemniaków
250 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
natka pietruszki
tymianek
majeranek
1 sztuka jajko
2 szklanki bulionu
300 g pieczarek
1 sztuka cebula
2 łyżki śmietany 30%
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, płaską łyżkę soli oraz posiekane zioła i natkę. Wyrób, formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój na skos. Gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia.
- Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj bulion i śmietanę. Dopraw, wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis