Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziołowe gnocchi z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 250 g  mąki pszennej
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • majeranek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  bulionu
  • 300 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  śmietany 30%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, płaską łyżkę soli oraz posiekane zioła i natkę. Wyrób, formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój na skos. Gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia.
  2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj bulion i śmietanę. Dopraw, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE