Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziołowe ziemniaki z piekarnika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 8-10 sztuk średnich ziemniaków
  • kilka łyżek masła
  • 1 łyżka  przyprawy do ziemniaków
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej mielonej papryki
  • 1 szczypta  ostrej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i podgotuj 10-12 minut w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w ćwiartki.
  2. Naczynie żaroodporne nasmaruj olejem i ułóż w nim ziemniaki. Polej ziemniaki roztopionym masłem. Oprósz solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, tymiankiem, przyprawą do ziemniaków, oregano, ziołami prowansalskimi i paprykami. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE