Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka ziemniaczana z selerem naciowym
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Zielone części selera... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »doctor_t Polecam nasze urocze Bieszczady . Byłem w Berezce niedaleko Polańczyka nad...
LOSOWA DIETA
Dieta 1500 kcalZałożenia - dieta 1500 kcal: Dobrze skomponowana dieta musi dostarczać nam minimum niezbędnych dla organizmu składników odżywczych, a jej proporcje między białkami węglowodanami i tłuszczami powinny umożliwiać spalanie nadmiaru tkanki tłuszczowej. Tylko zdrowe diety pozwalają na to, by nie wyniszczając organizmu skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła