Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Przewodnik po serach żółtych
- Kuchnia mongolska
- Przyprawy korzenne i ich właściwości
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Metody oceny sposobu żywienia
POPULARNE PRZEPISY
- Karp w galarecie z mandarynkami
Karpia dokładnie umyj i pokrój w dzwonka. Włoszczyznę obierz. Dodaj... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Włoska sałatka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
Sałaty wymieszaj dokładnie z octem balsamicznym, szczyptą pieprzu i 2... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami
Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Formę... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Sałatka z winogronami, gruszkami i serem pleśniowym
Ser pokrój w kostkę. Gruszkę umyj, osusz, usuń gniazdo nasiennie i...
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
Blender kielichowy jaki powinnam zakupić? »Delmak Witam może nie w temacie . Chce kupić blender kielichowy żeby robić sobie...
Czujnik parkowania »pady Czujnik mi nie działa. Jak sprawdzić, dlaczego? Nawet nie wiem, od czego...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Johanny BudwigZałożenia diety dr Johanny Budwig: Twórcą tej diety prozdrowotnej jest dr Johanna Budwig - biochemik z Niemiec. Jej odkrycia (badania nad kwasami tłuszczowymi omega-3 i olejem lnianym) znalazły zastosowanie min. w leczeniu takich chorób jak: choroba Alzheimera , nowotwory, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig bazuje na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła