
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Kuchnia bałkańska
Cudowna moc imbiru
Opakowania plastikowe do żywności - rodzaje i wpływ na zdrowie
Jak odróżnić polski czosnek od chińskiego?
Pomysły na fit śniadanie - jak wykorzystać chleb razowy i płatki owsiane?
Przegląd hiszpańskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Kiełbaski z ziemniaczanym puree i surówką
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Następnie przełóż...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Placki ziemniaczane ze szpinakiem
Ziemniaki z cebulą obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do...Napój z mlekiem i papają
Obrać papaję, następnie pociąć na połówki i usunąć nasiona, następnie...Pizza z bakłażanem i papryką
Mąkę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w 100 ml letniej wody i wlej do...- Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale... Tort orzechowy
Ciasto orzechowe: Jajka, cukier i cukier wanilinowy ubij na gęstą,...Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej...
CZY WIESZ, ŻE
Aby klasyczne masło (które ze względu na niski punkt dymienia nie nadaje się do smażenia) nie przypalało się na patelni, dorzucamy do niego masła klarowanego lub oleju kokosowego - mamy wówczas wyższą temperaturę smażenia, a przez to podwyższamy punkt dymienia. Aby rozgrzany tłuszcz nie pryskał - posypujemy go solą.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie znaleźć sprawdzony serwis randkowy? »EchoSphere Super, dziękuję Ci bardzo za podpowiedź, chętnie sprawdzę!
Meble na zamówienie czy ze sklepu? »kaja.sz89 Główną zaletą mebli na wymiar w Katowicach jest idealne...
Mała kawiarnia płatność kartą czy nie? »Rozzi Dopiero rozkręcam kawiarnię i się zastanawiam – czy na początku...
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła