
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864
POPULARNE ARTYKUŁY
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Przewodnik po serach żółtych
POPULARNE PRZEPISY
Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Kluseczki z cukinii
Cukinie umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i oprósz solą....Sałatka z tortellini, fetą i suszonymi pomidorami
Tortellini ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Ogórek umyj i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zielona papryka faszerowana mięsem mielonym
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko, odcedź i odstaw do wystygnięcia....
CZY WIESZ, ŻE
Dodawanie barwników do produktów spożywczych jest w wielu przypadkach prawnie zabronione. Głównie mowa tu o żywności nieprzetworzonej, do której zalicza się mleko, śmietanę i śmietankę, sery twarogowe, kawę, mięsa, ryby, czekoladę i wiele innych. Producenci natomiast stosują tak zwany zabieg "barwienia pośredniego", który polega na dodawaniu barwników do pasz, jak w przypadku surowców zwierzęcych. Takim zabiegiem może być na przykład dodawanie żółtego barwnika do pasz kur niosek, w celu uzyskania intensywnie żółtego zabarwienia żółtka jaj.
OSTATNIO NA FORUM
Tabletki na libido »Baili Jest tak jak pisze tutaj koleżanka powyżej. Jesli facet nie ma ochoty na seks...
LOSOWA DIETA
Dieta fioletowaZałożenia - dieta fioletowa: Kolor fioletowy - oczyszcza organizm, wzmacnia w stanach chorobowych, zwłaszcza przy wszelkiego rodzaju zapaleniach. Korzystnie działa na kości, pomaga pohamować nadmierny apetyt. Ponadto ułatwia zaśnięcie. Produkty zalecane w diecie fioletowej: - niełuskane zboża, - bakłażany, - karczochy, - czarne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła