
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Smoothie, koktajl i zupa krem - czy zblendowane warzywa i owoce tracą na wartości?
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Przewodnik po serach żółtych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bakłażan - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Ślimaki z czosnkiem i pietruszką
Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i...Gulasz wołowy w chlebie
Wołowinę oraz boczek oczyść i pokrój w dość dużą kostkę. Włóż mięso do...Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj....Sardynki pieczone z czosnkiem
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni Celsjusza. Czosnek obrać i...
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
Wybielanie zębów »KaroLina Badanie stomatologiczne: Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek procedury...
LOSOWA DIETA
Dieta w refluksieZałożenia - dieta w refluksie: Na refluks żołądkowo - przełykowy cierpi przynajmniej raz w miesiącu około 15% ludzi. Nieprzyjemne dolegliwości można złagodzić właściwym odżywianiem. Do charakterystycznych objawów tej choroby należy zgaga odczuwana jako pieczenie lub palenie w okolicy górnej przełyku, za mostkiem lub w dołku podsercowym. Sok... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła