Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Inozytol, czyli witamina B8 - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Ciasta i inne wypieki z otrąb - warto wypróbować!
- Jak kupować bakalie?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Historia nauki o żywieniu
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka z roszponką i mozzarellą
Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roszponkę umyj,... - Kurpiowskie kotlety schabowe
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Pikantny boczek pieczony
Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Zupa rybna z łososiem
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Dodawanie barwników do produktów spożywczych jest w wielu przypadkach prawnie zabronione. Głównie mowa tu o żywności nieprzetworzonej, do której zalicza się mleko, śmietanę i śmietankę, sery twarogowe, kawę, mięsa, ryby, czekoladę i wiele innych. Producenci natomiast stosują tak zwany zabieg "barwienia pośredniego", który polega na dodawaniu barwników do pasz, jak w przypadku surowców zwierzęcych. Takim zabiegiem może być na przykład dodawanie żółtego barwnika do pasz kur niosek, w celu uzyskania intensywnie żółtego zabarwienia żółtka jaj.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła