
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym
W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Marokańska sałatka warzywna
Wytnij nasady ogonków z pomidorów, a skórkę natnij na krzyż. Pomidory...Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Opinia na temat diety 1000 kcal »Rafaella48 Ja uważam, ze taka dieta 1000 kcal jest niezbyt dobrą dietą
LOSOWA DIETA
Dieta dr Williama HayaZałożenia diety dr Williama Haya (niełączenia): Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła