Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Metody oceny sposobu żywienia
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Smoothie, koktajl i zupa krem - czy zblendowane warzywa i owoce tracą na wartości?
- Przegląd rosyjskich deserów
- Kuchnia egipska
- Przewodnik po serach żółtych
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
POPULARNE PRZEPISY
- Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Pieczone ziemniaki z pietruszkowym pesto
Ziemniaki umyj, oprósz solą i zawiń w folię aluminiową. Piecz 60 minut w... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej...
CZY WIESZ, ŻE
Sporo już wiemy o kwasach tłuszczowych omega-3, -6 i -9, jednak istnieją również kwasy omega-7. Do przedstawicieli tej klasy kwasów omega należą min. kwas palmitooleinowy i kwas wakcenowy. Kwasy omega-7 mają duże znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu naszych błon śluzowych, stabilizują również poziomu cukru we krwi (zwłaszcza kwas palmitooleinowy) i podnoszą poziom "dobrego" cholesterolu HDL. Kwasy omega-7 można znaleźć przede wszystkim w olejach z rokitnika i z orzechów makadamia, pewne ilości występują w wołowinie, indyku, łososiu, pstrągach i jajach.
OSTATNIO NA FORUM
Jak usunąć wągry z nosa »awokad0 Jeśli macie problem z zanieczyszczoną cerą i wągrami na nosie to polecam...
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła