
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Dieta dla zdrowej wątroby. Zasady i przykładowy jadłospis
Pomarańcze - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Rzeżucha - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kasze - jakie najzdrowsze? Porównanie wartości odżywczych
Pizza - historia, rodzaje i przydatne infromacje o pizzy
Charakterystyka warzyw cebulowych
Przegląd włoskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Ryż curry po indyjsku
Szalotki i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju przez...Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Zapiekanka z kaszy gryczanej i pasztetu
Kaszę gryczaną przelej wodą, odcedź, zalej 2,5 szklanki osolonej wody i...Kisz ze szpinakiem i pieczarkami
Pieczarki pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Śmietanę...Kukułcze jaja
Ciasto: Mąkę posiekaj z margaryną i cukrem. Rozetrzyj w dłoniach....Roladki nadziewane borówkami
Schab oczyść, pokrój na 8 plastrów i rozbij je z obu stron. Każdy...Łosoś z pesto w cieście francuskim
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, a następnie zmiksuj je z...
CZY WIESZ, ŻE
Owoce cytrusowe pomimo, iż charakteryzują się kwaśnym smakiem mają właściwości alkalizujące. Wynikają one z obecności pierwiastków zasadotwórczych w cytrusach. Częściej mamy do czynienia z zakwaszeniem ustroju ze względu na duże spożycie mięsa, drobiu, ryb i jaj. Aby utrzymać odpowiednie pH ustroju niezbędne jest również dostarczenie z dietą produktów alkalizujących.
OSTATNIO NA FORUM
Łuszczyca na skórze głowy, jak pozbyć się łuski? »azerona Też polecam spróbować Psorisel w płynie, mam łuszczycę od urodzenia i...
Pożyczka - gdzie najlepiej ? »EchoSphere Dzięki wielkie za podpowiedź! Zajrzę tam i porównam opcje, może...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła