Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Jak kupować bakalie?
- Ciasta i inne wypieki z otrąb - warto wypróbować!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Chipsy a zdrowie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia mongolska
- Suplementacja w diecie onkologicznej - czy i kiedy jest to potrzebne?
- Przewodnik po serach żółtych
POPULARNE PRZEPISY
- Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Sałatka z roszponką i mozzarellą
Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roszponkę umyj,... - Pikantny boczek pieczony
Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem... - Kurpiowskie kotlety schabowe
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Smażone frankfurterki z papryką
Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, osusz, usuń nasiona, a... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Według badań od 60 do 70% żywności przetworzonej zawiera co najmniej jeden składnik genetycznie modyfikowany. Na największą uwagę zasługuje tu soja oraz kukurydza. Rośliny te mogą być wykorzystywane do produkcji takich składników jak: mąka sojowa, mąka kukurydziana, olej sojowy, olej kukurydziany, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana. Aby odróżnić produkt genetycznie modyfikowany od niemodyfikowanego należy zwracać uwagę na etykiety, na których producent jest zobowiązany do podania informacji, o tym, czy jego produkt zawiera w swoim składzie GMO.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Williama HayaZałożenia diety dr Williama Haya (niełączenia): Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła