Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
- Przegląd serów francuskich
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
- Owoce runa leśnego - rodzaje, kaloryczność, wpływ na zdrowie
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Gulasz z mortadeli i pieczarek
Ziemniaki obierz i razem z mortadelą pokrój w kostkę. Cebulę obierz i... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
LOSOWA DIETA
Dieta błękitnaZałożenia - dieta błękitna: Kolor błękitny - uspokaja, znieczula, likwiduje ból. To kolor odpowiedni dla osób z problemami naczyniowymi, skuteczny w walce z żylakami. Pomaga przy nadmiernym zatrzymaniu wody w organizmie i problemach z nerkami. Produkty zalecane w diecie błękitnej: - niełuskane zboża, - warzywa, - białe mięsa, np,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła