Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd rosyjskich deserów
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia mongolska
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia marokańska
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
Przegląd greckich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Pieczone pierożki z kurkowym nadzieniem
Kurki rozmroź, osącz, osusz i drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i...
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....
CZY WIESZ, ŻE
Czekolada, którą często się delektujemy, zwłaszcza mleczna, jest cztery razy bardziej szkodliwa w porównaniu do innych pokarmów, dla osób cierpiących na zgagę. Zawiera w swym składzie cztery substancje: kofeinę, teobrominę, teofilinę i tłuszcz, które rozluźniają napięcie wpustu żołądka. Mogą w ten sposób powodować zarzucanie kwasów żołądkowych do przełyku i tym samym wywoływać zgagę, która objawia się różnymi dolegliwościami bólowymi i pieczeniem.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!