Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Metody oceny sposobu żywienia
- Smoothie, koktajl i zupa krem - czy zblendowane warzywa i owoce tracą na wartości?
- Kuchnia egipska
- Przegląd rosyjskich deserów
- Pieczarki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Zmywarka do naczyń - czy warto ją kupić, czym się kierować przy zakupie
POPULARNE PRZEPISY
- Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Pieczone ziemniaki z pietruszkowym pesto
Ziemniaki umyj, oprósz solą i zawiń w folię aluminiową. Piecz 60 minut w... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej...
CZY WIESZ, ŻE
Jeśli lubimy oliwki, wybierajmy te ciemne. Zawarte w nich prozdrowotne substancje mogą chronić, np. przed chorobami serca i układu krążenia. Pochodzą z tego samego drzewa. Różnią się jedynie stopniem dojrzałości i kolorem. Zielone zrywa się zanim dojrzeją, co sprawia, że mają gorzki posmak. Te ciemne - w pełni dojrzałe - są łagodniejsze w smaku. Jedne i drugie mają zdrowe tłuszcze, ciemne mają jednak więcej przeciwutleniaczy zwalczających wolne rodniki.
OSTATNIO NA FORUM
Jak usunąć wągry z nosa »awokad0 Jeśli macie problem z zanieczyszczoną cerą i wągrami na nosie to polecam...
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła