
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia estońska
Próżniowe przechowywanie żywności
Poradnik dla właścicieli zmywarek: Jak dbać o swoje urządzenie?
Przewodnik po serach żółtych
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
POPULARNE PRZEPISY
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...Babka ziemniaczana z sosem kurkowym
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Boczek i jedną cebulę pokrój w...Ziemniaki po normandzku
Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, umyć...Tort orzechowy
Ciasto orzechowe: Jajka, cukier i cukier wanilinowy ubij na gęstą,...Gofry w kształcie serca
Jaja, mleko, cukier i cukier waniliowy zmiksować na pulchną masę, a...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
LOSOWA DIETA
Dieta bezmlecznaZałożenia - dieta bezmleczna: Mleko i jego przetwory najczęściej wywołują reakcje alergiczne lub nietolerancje pokarmowe. Na alergię na białko mleka krowiego cierpią najczęściej niemowlęta i małe dzieci. Alergia ta pojawia się u około 3% dzieci w wieku do 4 lat. Z biegiem czasu, jeśli jest stosowana dieta eliminacyjna bezmleczna, organizm... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła