
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
Przewodnik po serach żółtych
Kuchnia estońska
Leki, generyki i suplementy diety - czym się różnią?
Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
Szkodniki magazynowe - rodzaje i charakterystyka. Jak je zwalczać?
POPULARNE PRZEPISY
Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła