
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Jak kupować mięso - na co zwrócić uwagę?
Kortyzol winny oponce na brzuchu
Enzymy trawienne - charakterystyka i działanie
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia estońska
Sól potasowo - sodowa na polskim rynku - z czym to się je?
Przepalone garnki i patelnie. Dlaczego nie powinno się ich używać?
POPULARNE PRZEPISY
Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Sałatka kalafiorowo-arbuzowa
Składniki sosu przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem i solą,...Sos enchiladas
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodaj przepuszczony...Kieszonki drobiowe z brzoskwiniami
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natnij wzdłuż tworząc...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Biały barszcz postny
Wymoczone w mleku (pół na pół z wodą) kapelusze grzybów gotujemy do...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Medaliony z kapustą
Kapustę umyj, osusz i pokrój w paski. Pomarańcze obierz ze skóry, pokrój...
CZY WIESZ, ŻE
Aby klasyczne masło (które ze względu na niski punkt dymienia nie nadaje się do smażenia) nie przypalało się na patelni, dorzucamy do niego masła klarowanego lub oleju kokosowego - mamy wówczas wyższą temperaturę smażenia, a przez to podwyższamy punkt dymienia. Aby rozgrzany tłuszcz nie pryskał - posypujemy go solą.
OSTATNIO NA FORUM
Planowanie układu kafelków »kaja.sz89 Moim zdaniem warto zlecic układanie płytek w Warszawie specjalistom....
Zamówienia do placówki medycznej »azerona Przy większych zamówieniach kontakt z firmą to połowa sukcesu. My też...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła