Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Gulasz z mortadeli i pieczarek
Ziemniaki obierz i razem z mortadelą pokrój w kostkę. Cebulę obierz i...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła