Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Metody oceny sposobu żywienia
- Smoothie, koktajl i zupa krem - czy zblendowane warzywa i owoce tracą na wartości?
- Kuchnia egipska
- Przegląd rosyjskich deserów
- Pieczarki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Zmywarka do naczyń - czy warto ją kupić, czym się kierować przy zakupie
POPULARNE PRZEPISY
- Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Pieczone ziemniaki z pietruszkowym pesto
Ziemniaki umyj, oprósz solą i zawiń w folię aluminiową. Piecz 60 minut w... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Jak usunąć wągry z nosa »awokad0 Jeśli macie problem z zanieczyszczoną cerą i wągrami na nosie to polecam...
LOSOWA DIETA
Dieta hollywoodzkaZałożenia - dieta hollywoodzka: Dieta należy do diet niskokalorycznych 1200 - 1500 kcal. Dziennej liczby kalorii nie trzeba zmniejszać drastycznie już od początku kuracji, lecz można to robić stopniowo, np. o 200 kcal co tydzień. Pozwala to przyzwyczaić się do mniejszych porcji jedzenia bez uczucia głodu. Poza tym jadłospis powinien zawierać... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła