Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wybieramy akcesoria kuchenne - drewniane, metalowe czy z tworzyw sztucznych?
- Hummus - zdrowa potrawa z Bliskiego Wschodu, jej wartości odżywcze i przepis
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Kuchnia boliwijska
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- 10 zdrowych potraw wielkopostnych
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka krabowa z ogórkiem
Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek... - Kluski śląskie z gulaszem
Gulasz: Marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, drobno... - Keks pistacjowy z krówkami
200 g pistacji oraz krówki drobno posiekaj. Oprósz je odrobiną mąki i... - Zupa pieczarkowa z zacierkami
Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać... - Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczynamy odchudzanie »pady Dla mnie podstawą jest wykluczanie z diety wszystkiego, co szkodliwe i...
LOSOWA DIETA
Dieta sałatkowaZałożenia - dieta sałatkowa: Stosując dietę sałatkową, nie ma się aż tak dużego łaknienia na mięso i tłuste potrawy, można więc je zastąpić niskokalorycznymi warzywami i owocami. Dieta dostarcza 1000 kcal dziennie, obfituje w witaminy, minerały, błonnik. Nie jest pracochłonna, a sałatki można zabrać bez problemu wszędzie, do pracy, na plażę, na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła