Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przegląd rosyjskich deserów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Masło smakowe - jak je przyrządzić? Przepisy na masła smakowe
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Buddha bowl - pomysły kulinarne na pełnowartościowy posiłek
POPULARNE PRZEPISY
- Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami
Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą... - Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
LOSOWA DIETA
Dieta Ewy KuryłoZałożenia - dieta Ewy Kuryło: Od pięciu lat cała moja rodzina nie jada wołowiny i wieprzowiny. Zamiast nich przyrządzamy kurczaka, indyka lub ryby. Oczywiście jadamy dużo warzyw, pijemy soki i wodę mineralną. Ostatnio jednak zrezygnowałam z kupowania soi, bo nie na wszystkich opakowaniach jest informacja, czy jest modyfikowana genetycznie.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła