Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Domowy chleb
- Jadalne kwiaty z twojego ogródka
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przewodnik po serach żółtych
- 5 pomysłów na śniadania dla niejadków
- Kapusta chińska pak choi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
- Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sałatka z kurkami, fetą i malinami
Sałaty umyj, osusz i rozłóż na talerzach. Dodaj umyte maliny i... - Francuski placek mięsny
Szalotki obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Marchewki umyj,... - Słodka kapusta z grochem
Groch namocz przez noc w wodzie. Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i... - Chrupiące udka z kurczaka
Mięso dokładnie umyj, osusz i oddziel od kości. Pokrój w szerokie... - Sałatka ryżowa z owocami morza
Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę. Następnie... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Pełnowartościowe białko to nie tylko to występujące w mięsie. Powszechnie istnieje bowiem opinia, iż w codziennej diecie musi znaleźć się mięso, gdyż tylko ono jest źródłem pełnowartościowego białka. Otóż nie ma nic bardziej mylnego. Wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, jak chociażby nabiał, to także źródło pełnowartościowego białka. Pełnowartościowe białko w produktach roślinnych występuje w amarantusie i komosie ryżowej, a także w algach np. chlorelli i spirulinie. Ponadto odpowiednie zbilansowanie diety pozwala na uzupełnienie także białka niepełnowartościowego, którego dużo jest w produktach roślinnych. Nie należy się zatem bać "jarskich obiadów", gdyż istnieje zasada komplementarności białek, która mówi o wzajemnym uzupełnianiu się aminokwasów.
LOSOWA DIETA
Dieta Jennifer AnistonZałożenia - dieta Jennifer Aniston: Główną zasadą diety wymyślonej przez aktorki diety (nazwanej przez nią "9:1") jest takie ułożenie dziennego jadłospisu, aby składał się w 90% z niskokalorycznych i niskotłuszczowych pokarmów, zaś 10% mają stanowić tzw. "małe szaleństwa". Dzięki takiemu postępowaniu łatwo jest wytrwać przy diecie i nie "rzucać... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła