Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Kuchnia estońska
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przewodnik po serach żółtych
- Homocysteina - "cholesterol" XXI wieku
- Limfa (chłonka) - budowa, funkcje, wpływ na zdrowie i odporność
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Karotenoidy - właściwości, podział i występowanie w żywności
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
POPULARNE PRZEPISY
- Roladki schabowe z sosem majonezowo-keczupowym
Schab rozbij na cienkie płaty. Oprósz mięso solą i pieprzem. Majonez... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Faszerowane papryki z sosem miętowym
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, odetnij wierzchy... - Wołowina po cygańsku
Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie... - Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Zielona papryka faszerowana mięsem mielonym
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko, odcedź i odstaw do wystygnięcia....
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta francuskaZałożenia - dieta francuska: Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz witamin młode warzywa i owoce mają dużo błonnika regulującego "uśpioną" zimą przemianę materii. Dieta francuska trwa: od 7 do 21 dni (dłużej tylko pod opieką lekarza lub dietetyka). Odchudza: około 1... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła