
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Nadwaga jako skutek uboczny terapii hormonami - fakty i mity
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Orzechowe mąki - bezglutenowa alternatywa dla zbożowych mąk
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
Zielona zupa z groszkiem ptysiowym
W garnku z grubym dnem rozpuść masło, oprósz mąką i mieszając zasmaż na...Bifteki z fetą i miętą
Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Ciasto kora brzozy
Ciasto: Białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier, cały czas ubijając, a...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Pieczone warzywa z fetą
Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast...Sałatka makaronowa z kiełkami i szynką
Ogórek umyj, osusz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Makaron...Zupa z kapusty pekińskiej
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki,...
CZY WIESZ, ŻE
Żywność mrożona nie jest mniej wartościowa od świeżej żywności. Mowa tu o mrożonych warzywach i owocach. Zamrażanie bowiem, to jedyny proces technologiczny, który nie powoduje ubytku witamin czy składników mineralnych. Dodatkowo popularne "mrożonki" warzywne i owocowe to nic innego, jak te sezonowe, w pełni bogate we wszystkie cenne składniki, tyle, że utrwalone poprzez proces zamrożenia. Nie bójmy się zatem kupować mrożonych produktów, zwłaszcza zimą, kiedy to dostępność do świeżych warzyw i owoców jest znacznie ograniczona, a te występujące na rynku są przesycone szkodliwymi związkami chemicznymi.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Michaela MontignacaZałożenia diety Montignaca: Według jej twórcy, lekarza Michaela Montignaca, tyjemy nie dlatego, że jemy zbyt dużo, lecz dlatego, że źle komponujemy jadłospis. Montignac uważa, że nie musimy liczyć kalorii czy przestrzegać wielkości porcji, a jedynie zwracać uwagę na zawartość węglowodanów w produktach. Na użytek tej teorii Montignac stworzył nowe pojęcie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła