Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Jak kupować bakalie?
- Ciasta i inne wypieki z otrąb - warto wypróbować!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Chipsy a zdrowie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Kuchnia mongolska
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Metody oceny sposobu żywienia
POPULARNE PRZEPISY
- Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Sałatka z roszponką i mozzarellą
Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roszponkę umyj,... - Pikantny boczek pieczony
Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem... - Kurpiowskie kotlety schabowe
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Smażone frankfurterki z papryką
Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, osusz, usuń nasiona, a... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Na maśle nie można smażyć (chyba, że jest to masło klarowane). Nadaje się tylko do bardzo szybkiej obróbki, np. do przyrządzania jajecznicy, gdyż wtedy nie rozgrzewa się za bardzo, co ogranicza powstawanie substancji rakotwórczych. Inne produkty, takie jak: mięso, warzywa czy grzyby należy smażyć na oleju kokosowym, smalcu lub wspomnianym maśle klarowanym, które są stabilne termicznie, mają wysoki punkt dymienia i nie utleniają się jak tłuszcze nienasycone.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Williama HayaZałożenia diety dr Williama Haya (niełączenia): Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła