
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Przewodnik po serach żółtych
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieje cała lista produktów spożywczych, które mogą nas uczulać. Są to zarówno produkty pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Uczulać mogą także wszelkie dodatki do żywności, które stosują prawie wszyscy producenci. Wśród alergicznych roślin wyróżnia się: białko zbóż- gluten, soję, orzechy, czy warzywa z różnych rodzin. Z kolei do zwierzęcych produktów uczulających zalicza się głównie mleko, białko jaja i ryby. Jeśli jesteśmy uczuleni na którykolwiek produkt pamiętajmy o unikaniu go bądź też zastępowaniu przez odpowiedni zamiennik. Osoby uczulone na mleko krowie, mogą spożywać mleko sojowe, natomiast wszyscy nie tolerujący glutenu powinni wybierać zboża bezglutenowe, jak ryż czy kukurydza.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta żółtaZałożenia - dieta żółta: Kolor żółty - działa antystresowo, rozwesela - ma właściwości pobudzające. Oczyszcza krew i ułatwia trawienie. Poprawia pracę gruczołów limfatycznych, zwalcza cellulit. Produkty zalecane w diecie żółtej: - cytryny, - pomarańcze, - banany, - żółta papryka, - jajka, - grejpfruty, - cebula, - oliwa z oliwek z... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła