
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864
POPULARNE ARTYKUŁY
Chityna - jak działa?
Przewodnik po serach żółtych
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Śmietana a śmietanka - rodzaje i zastosowanie, kalorie i wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
Schabowe w cieście francuskim
Plastry boczku zrumień na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj, osusz i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Ciasto z krówką i ze słonecznikiem
Białka oddziel od żółtek. Z białka ubij pianę, dodaj cukier, żółtka i...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
CZY WIESZ, ŻE
Pizza Margherita powstała na cześć królowej Margherity von Savoyen, żony Umberta I w 1889 roku. Stworzył ją Rafaele Eposito, który postanowił udekorować pizzę we włoskie barwy narodowe. Na drożdżowym, puszystym cieście znalazły się więc biały ser mozzarella, czerwone pomidory i zielona bazylia.
OSTATNIO NA FORUM
Idealna dieta? »AngelikaOd Dieta przede wszystkim musi byc dopasowana odpowiednio do naszej budowy...
Krzewy owocowe na działce »Aldabra Ja rozłożyłam dookoła krzaków karton (szare, duże kawałki) i obficie...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła