Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Inozytol, czyli witamina B8 - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Ciasta i inne wypieki z otrąb - warto wypróbować!
- Jak kupować bakalie?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Chipsy a zdrowie
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka z roszponką i mozzarellą
Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roszponkę umyj,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Kurpiowskie kotlety schabowe
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo... - Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Pikantny boczek pieczony
Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Zupa rybna z łososiem
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Aby klasyczne masło (które ze względu na niski punkt dymienia nie nadaje się do smażenia) nie przypalało się na patelni, dorzucamy do niego masła klarowanego lub oleju kokosowego - mamy wówczas wyższą temperaturę smażenia, a przez to podwyższamy punkt dymienia. Aby rozgrzany tłuszcz nie pryskał - posypujemy go solą.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła