
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
Przewodnik po serach żółtych
Kuchnia estońska
Leki, generyki i suplementy diety - czym się różnią?
Szkodniki magazynowe - rodzaje i charakterystyka. Jak je zwalczać?
Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
POPULARNE PRZEPISY
Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Własnoręczne przyrządzanie posiłków pomoże w utrzymaniu idealnej sylwetki. W dobie dzisiejszego pośpiechu, wielu z nas nie ma czasu na gotowanie czy jakiekolwiek przyrządzanie potraw. Dlatego też, tak popularne stały się gotowe produkty, które można łatwo i szybko przygotować w domu. Nazywa się je żywnością wygodną. Jednak kupne potrawy, takie jak sałatki, różnego rodzaju koncentraty czy mięsa są źródłem zbędnego tłuszczu czy cukru. Wszystko po to, aby zachowały one świeżość, jak najdłużej to możliwe. Takie gotowe danie, faszerowane są przez producentów nieograniczoną ilością soli czy cukru, co sprawia, że nie tylko zwiększają one swoją kaloryczność, ale są także przyczyną powstawania chorób cywilizacyjnych.
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła