Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Odzież wspomagająca odchudzanie - prawda czy mit?
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Metody utrwalania żywności
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Ciasto Barbie
Biszkopt: Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj żółtka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Sardynki smażone po iberyjsku
Sardynki oczyścić i starannie usunąć ości oraz wnętrzności. Umyć,...
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki nie należy gotować od zimnej wody. Gotując ziemniaki warto pamiętać, że powinno się najpierw zagotować na nie wodę i wrzucić je bezpośrednio do wrzątku. Wtedy to, mamy pewność, że zachowają one więcej wartościowszych składników i szybciej się ugotują. Podobnie sprawa przedstawia się z myciem ziemniaków. Myjąc je bezpośrednio przed wrzuceniem do garnka, także zachowujemy cenne związki. I jeszcze jedno - gotowanie w skórce - w "mundurkach" to kolejna rzecz, która przyczynia się do zwiększenia wartości odżywczej, tak kochanych przez nas ziemniaków, jako, że to właśnie tuż pod skórką znajduje się najwięcej witamin.
OSTATNIO NA FORUM
Studia - rady, kierunki itd »Gabi A tak nieco z innej beczki, to czy ktoś z Was sobie dorabia studiując? Ja...
Soki do picia »Gabi Ja robię soki z tego, co mam akurat w domu. Latem są bardziej owocowe, często...
LOSOWA DIETA
Dieta w kamicy nerkowejZałożenia - dieta w kamicy nerkowej: Kamica nerkowa jest chorobą polegającą na wytrącaniu się w drogach moczowych nierozpuszczalnych złogów substancji chemicznych, stanowiących prawidłowy lub patologiczny składnik moczu. Kamica nerkowa jest jednym z najczęstszych schorzeń układu moczowego. Zdecydowanie bardziej są na nią narażeni mężczyźni:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła