Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Rozgrzewające kuchnie: azjatycka, węgierska i meksykańska - doskonałe do wypróbowania jesienią!
Kuchnia estońska
Przegląd rosyjskich deserów
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
Termiczne metody utrwalania żywności
POPULARNE PRZEPISY
Staropolska kapusta wigilijna
Grzyby umyj, zalej przegotowaną i przestudzoną wodą. Odstaw do...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...- Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale... Kruche paszteciki z pieczarkami
Mąkę wsyp do miski. Dodaj sól, jajko, białko oraz masło. Wymieszaj....Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Pasztet z fasoli mung
Fasolę wsypać do garnka, zalać gorącą wodą, odstawić, a gdy wystygnie,...Zupa turecka
Kaszę wsyp do garnka z wodą i zostaw do namoczenia na 30 minut. Cebulę...Tradycyjny gjuwecz
Baraninę umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Boczek pokrój w niedużą...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
OSTATNIO NA FORUM
Zdrowe jedzenie w firmie »layne69 Cześć! Skoro już mowa o firmie to wiecie może jak zorganizować udane wyjście...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »ThanosOrion Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Naszą specjalistyczną...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »ThanosOrion Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Naszą specjalistyczną...
LOSOWA DIETA
Dieta Birchera - BenneraZałożenia - dieta Birchera - Bennera: Dr Bircher - Benner głosił przed laty prawdę, że stan zdrowia zależy w znacznej mierze od sposobu żywienia, a złe nawyki żywieniowe są przyczyną wielu chorób. Zdaniem dr Ruth Bircher (córki dr Birchera - Bennera) autorki książki "Jedzenie drogą do zdrowia" opartej na myśli doktora nadwaga nie jest jedynie skutkiem... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła