Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Masło klarowane - dlaczego jest lepsze od zwykłego?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Przewodnik po serach żółtych
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Zapiekanka z ryżem i warzywami
Ryż ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą kurkumy. Mrożone warzywa ugotuj...
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki nie należy gotować od zimnej wody. Gotując ziemniaki warto pamiętać, że powinno się najpierw zagotować na nie wodę i wrzucić je bezpośrednio do wrzątku. Wtedy to, mamy pewność, że zachowają one więcej wartościowszych składników i szybciej się ugotują. Podobnie sprawa przedstawia się z myciem ziemniaków. Myjąc je bezpośrednio przed wrzuceniem do garnka, także zachowujemy cenne związki. I jeszcze jedno - gotowanie w skórce - w "mundurkach" to kolejna rzecz, która przyczynia się do zwiększenia wartości odżywczej, tak kochanych przez nas ziemniaków, jako, że to właśnie tuż pod skórką znajduje się najwięcej witamin.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta dla grupy krwi AZałożenia diety dla grupy krwi A: Pochodzenie grupy krwi A: pierwsi imigranci, zmuszeni do zaadaptowania się do bardziej rolniczego sposobu odżywiania i stylu życia, z osobowością bardziej przystosowaną do współżycia w dużych społecznościach. Grupa A rozkwita na dietach wegetariańskich - jest to spadek po przodkach-rolnikach prowadzących... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła