
Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach

Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób

Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno

Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta

Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa

Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań

Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności

Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek

Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję

Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem

Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki

DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd rosyjskich deserów
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Przewodnik po serach żółtych
Pomysły kulinarne na dania z kaszą gryczaną
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Zielona bakteria na paznokciu - przyczyny i leczenie
Jaki nóż elektryczny do kebaba będzie najlepszy? Poradnik
POPULARNE PRZEPISY
Galareta z nóżek wieprzowych z warzywami
Golonkę i nóżki umyj i gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Świąteczny bigos po śląsku
Słoninę i boczek pokroić, wrzucić na patelnię, wysmażyć tłuszcz. Dodać...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Kosmetyki na atopowe zapalenie skóry »azerona Możecie doradzić najlepsze kosmetyki które pomogą na atopowe zapalenie...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
LOSOWA DIETA
Dieta w gorączceZałożenia - dieta w gorączce: Stan gorączkowy towarzyszy wielu chorobom. Właściwa dieta jest ważnym elementem terapii, pozwala bowiem na szybszy powrót do zdrowia. Zwykle mamy gorączkę w okresie jesienno-zimowym, kiedy częściej zapadamy na infekcje górnych dróg oddechowych, grypę czy anginę. Także wiosną narażeni jesteśmy na stany gorączkowe.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!