
Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach

Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób

Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno

Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta

Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa

Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań

Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności

Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek

Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję

Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem

Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki

DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przegląd rosyjskich deserów
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Jak prawidłowo przechowywać żywność?
Czy warto jeść podroby? Rodzaje podrobów, kalorie, wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Jajecznica na grzankach
Kromki ułóż na desce, wytnij w ich środkach koła za pomocą szklanki....
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Ciasto z krówką i ze słonecznikiem
Białka oddziel od żółtek. Z białka ubij pianę, dodaj cukier, żółtka i...
Makaron ryżowy z krewetkami i kurczakiem
Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na...
Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...
CZY WIESZ, ŻE
Owoce cytrusowe pomimo, iż charakteryzują się kwaśnym smakiem mają właściwości alkalizujące. Wynikają one z obecności pierwiastków zasadotwórczych w cytrusach. Częściej mamy do czynienia z zakwaszeniem ustroju ze względu na duże spożycie mięsa, drobiu, ryb i jaj. Aby utrzymać odpowiednie pH ustroju niezbędne jest również dostarczenie z dietą produktów alkalizujących.
OSTATNIO NA FORUM
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta po udarze mózguZałożenia - dieta po udarze mózgu: Najczęstszą przyczyną udaru mózgu są zmiany miażdżycowe w tętnicach doprowadzających krew do mózgu. Objawy udaru to: omdlenie, zaburzenia świadomości, zaburzenia mowy, widzenia, słuchu oraz jednostronny (znacznie rzadziej dwustronny) niedowład ciała. Miażdżyca tętnic mózgowych może początkowo nie dawać żadnych... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła

Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!