
Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach

Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób

Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno

Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta

Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa

Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań

Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności

Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek

Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję

Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem

Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki

DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przegląd rosyjskich deserów
Sery na talerzach Europejczyków
Pieczywo na świecie
Sękacz - co to jest, jak powstaje i jakie ma właściwości?
Przewodnik po serach żółtych
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...
Paszteciki z kaszą gryczaną i grzybami
50 ml mleka wymieszaj z drożdżami i 2 łyżkami mąki. Odstaw na 15 minut....
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Fasolówka
Fasolę zalej wodą i odstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc)....
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Ryba po grecku z bakłażanem i cukinią
Rybę należy pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, panierować w...
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Wielu z nas w pogoni za wiecznym brakiem czasu, nie przywiązuje uwagi do śniadań, zjadając, byle co i najczęściej w pośpiechu. Tymczasem żołądek potrzebuje energii na starcie, dlatego też 30% naszego dziennego zapotrzebowania powinno być przeznaczone właśnie na śniadanie. Ważne jest także, co na to śniadanie będziemy jeść, gdyż np. kawa i drożdżówka to niezbyt dobre rozwiązanie. Nie bójmy się węglowodanów - to one dają nam energię na długo, dlatego powinny być głównym składnikiem zdrowego śniadania. Stawiajmy na razowy chleb, warzywa, owoce, a będziemy czuli się syci aż do obiadu.
OSTATNIO NA FORUM
Kompleksowy remont »kaja.sz89 Ta firma wykończeniowa z Warszawy ma bardzo dobre opinie. Koniecznie...
LOSOWA DIETA
Dieta bezskrobiowaZałożenia - dieta bezskrobiowa: Dieta ta nazywana jest bezskrobiową (no starch diet - NSD) a czasem dietą londyńską. A wszystko za sprawą Anglika, dr Alana Ebringera z King's College Hospital w Londynie. On to m.in. odkrył, że rezydująca w układzie pokarmowym bakteria Klebsiella i gen HLA-B27 są pośrednio odpowiedzialne za nieprawidłowe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła

Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!