Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Kuchnia estońska
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przewodnik po serach żółtych
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Karotenoidy - właściwości, podział i występowanie w żywności
- Homocysteina - "cholesterol" XXI wieku
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
POPULARNE PRZEPISY
- Ziemniaki pieczone z krewetkami
Ziemniaki wyszoruj i ponakłuwaj widelcem. Następnie zawiń je w folię... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Faszerowane papryki z sosem miętowym
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, odetnij wierzchy... - Wołowina po cygańsku
Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Kopytka z twarogiem
Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Zmiel razem z twarogiem. Tak powstałą... - Sałatka śledziowa z gruszką
Matiasy włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Po tym... - Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją pierwiastki, które nie są dla nas korzystne. Oprócz znanych witamin potrzebujemy także składników mineralnych. Są one równie niezbędne w naszej diecie, jak wspomniane już witaminy. Dzieli się je na makro i mikroelementy. Makroelementy występują w większej ilości w naszym organizmie i zalicza się do nich np. wapń. Do mikroelementów zalicza się z kolei np. jod czy żelazo. Udowodniono, że prawie wszystkie pierwiastki mają korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Wymienia się jednak 3 pierwiastki, których działanie jest szkodliwe. Są to rtęć, ołów i kadm. Metale te kumulują się w organizmach zwierząt i ludzi, przyczyniając się do powstawania różnych chorób.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta hinduskaZałożenia - dieta hinduska: W dawnych Indiach kobieta tuż przed porodem wymieniała swoje ulubione danie, by następnie jeść je przez 4 tygodnie w dowolnych ilościach, wracając do sylwetki sprzed ciąży. Współczesna dieta jest nieco zmodyfikowana. Wybiera się trzy produkty: białkowy (jajko lub mięso), jakieś warzywo (oprócz ziemniaków) oraz owoc i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła