Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przewodnik po serach żółtych
- Oliwa polifenolowa. Czym różni się od "zwykłej" oliwy?
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Mintaj zapiekany z pomidorami
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Makaron z serem pleśniowym i boczkiem
Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą. Boczek... - Góralskie bryndzylki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i zmiel z bryndzą. Dodaj... - Świąteczny pasztet rybny
Ziemniaki obierz, ugotuj i zmiksuj. Marchewki obierz i ugotuj. Rybę...
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki wbrew pozorom i pogłoskom nie są tuczące. Wszyscy z nas uważają, iż ziemniaki, jako źródło węglowodanów są bardzo kaloryczne i to one jako pierwsze są odstawiane przez nas w dietach odchudzających. Tymczasem 100 gramów ziemniaków to 70 kcal, podczas gdy średni kotlet schabowy w panierce ma tych kalorii ponad 400!!! Dodatkowo ziemniaki to świetne źródło witaminy C, ale z uwagi na to, że są tak powszechne i chętnie zjadane przez Polaków nie są one tak często wymieniane jako jej źródło, jak chociażby owoce. Ziemniaki w "mundurkach" zachowują więcej wartości odżywczych i zawierają mniej węglowodanów prostych niż ziemniaki pozbawione skórki podczas gotowania. Pamiętajmy - ziemniaki nie tuczą - tuczą dodawane do nich sosy oparte na białej mące i cukrze.
OSTATNIO NA FORUM
Haft diamentowy »pady Jesteście na tak, czy nie? Chodzi o to, aby to była atrakcja dla dzieci i coś...
Gotowanie posiłków na kilka dni »pady My nigdy nie gotujemy na jeden dzień. Jeśli jest na więcej niż 2 dni, to...
LOSOWA DIETA
Dieta Katarzyny DowborZałożenia - dieta Dieta Katarzyny Dowbor: Najlepszą dietą jest "MŻ", czyli mniej żryj. Trzeba też dużo się ruszać, uprawiać jakiś sport. Sama jeżdżę na rowerze, konno, latem gram w tenisa, zimą jeżdżę na nartach. To najlepszy sposób na dobrą sylwetkę. A jeśli już ktoś dorobił się nadwagi, powinien jeść połowę tego, co jadł poprzednio. Będzie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła