Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przewodnik po serach żółtych
- Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza?
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przegląd rosyjskich deserów
- Wady i zalety spożywania strączków
- Efekt uzupełniania się aminokwasów, czyli jak odpowiednio komponować posiłki?
POPULARNE PRZEPISY
- Krem z pasternaku
Warzywa opłucz i obierz. Pasternak pokrój w plastry, a ziemniaki i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle... - Domowa galaretka pomarańczowa
Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Grzyby z porami zapiekane w cieście
Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj.... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Pieróg pieczony z pieczarkami
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody z 2 łyżkami mąki i 3 łyżkami...
CZY WIESZ, ŻE
Organizm człowieka może przyjąć maksymalnie do 7000 kcal dziennie. Większe kalorycznie oraz objętościowo posiłki stanowiłyby zbyt duże obciążenie dla naszego żołądka, zmniejszając tym samym wydolność fizyczną całego organizmu. Dlatego też, w przypadku sportowców o bardzo wysokich wydatkach energetycznych zaleca się stosowanie oprócz odpowiedniej diety, także różnego rodzaju odżywki oraz preparaty o dużej gęstości odżywczej.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła